Screenprotector kopen? Beste screenprotectors | Smartphonehoesjes.nl (2024)

The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.

Bij Smartphonehoesjes.nl vind je screenprotectors vanaf €2,95 voor alle smartphones ✔ Voorkom krassen ✔ Geen vuil en stof ✔ Geen schittering in de zon.

Screenprotector aanbrengen in vier eenvoudige stappen

Het aanbrengen van een screenprotector kan zorgen voor een heleboel gepriegel. Als je onderstaand stappenplan doorneemt, kan je de screenprotector plaatsen zonder problemen op het scherm van je telefoon aanbrengen. Bekijk ook onze video voor het juiste aanbrengen van je screenprotector.

  • Stap 1: Je maakt het beeldscherm schoon met het bijgeleverde doekje.
  • Stap 2: Houd de screenprotector aan de zijkanten vast en verwijder de eerste folie.
    Let op: Raak vanaf nu niet meer de onderkant van de screenprotector aan en dus alleen de zijkanten!
  • Stap 3: Plak de screenprotector op het scherm door de folie van binnen (het midden) naar buiten te bevestigen en het rustig op het scherm te wrijven.
  • Stap 4: Wrijf met het doekje de eventuele bubbels weg en verwijder de tweede folie.

Als je deze stappen hebt gevolgd is je screenprotector goed aangebracht en is het scherm van je telefoon optimaal beschermd tegen krassen.

Bescherming voor je scherm, waarom is dat nodig?

Het scherm is het meest kwetsbare onderdeel van een smartphone. Natuurlijk kan je een groot gedeelte van je smartphone beschermen met een telefoonhoesje, maar het scherm blijft dan nog steeds krasgevoelig. De touchscreens waarmee smartphones zijn uitgerust, zijn in de afgelopen jaren steeds moderner geworden. De kwaliteit is bijna niet meer te vergelijken met de schermen die enkele jaren geleden nog volop bewondering oogstten. De keerzijde hiervan is dat zo’n modern scherm relatief snel beschadigt. Het is daarom verstandig om je smartphone te beschermen met de juiste beschermfolie of screenprotector.

Screenprotector kopen? Dit zijn de soorten!

Screenprotectors zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten en worden op maat gemaakt voor elke smartphone. Je kunt kiezen voor een glass screenprotector of een variant gemaakt van beschermfolie. Ook de coating van de screenprotector kan verschillen. Zo is er een privacy screen protector of een anti-fingerprint screenprotector. Een privacy screen protector zorgt ervoor dat je beeldscherm alleen recht van voren goed te lezen is. Ideaal als je bang bent dat er mensen met je meelezen. Houd je niet van vieze vingerafdrukken op je scherm? Dan kan je het beste een anti-fingerprint screenprotector kopen.

Screenprotectors van beschermfolie

Je bent op zoek naar bescherming voor het beeldscherm van je telefoon, maar wilt hier niet teveel geld aan kwijt zijn. In zo’n geval kies je voor een screenprotector van folie. Deze beschermfolie is gemaakt van een speciaal soort microvezel waar geen krassen doorheen kunnen komen. Ideaal als je je sleutelbos en telefoon vaak bij elkaar hebt liggen.

Glass screenprotector

Naast een screenprotector van folie is het ook mogelijk te kiezen voor een glas protector variant. Zoals de naam het al zegt is deze variant screenprotector gemaakt van glas. Wanneer je jouw toestel laat vallen zal altijd eerst het glas van de screenprotector breken voordat je scherm kans op beschadiging heeft. Je hebt dus een solide beschermlaag op je scherm, waardoor de kans op schade nihil is geworden. Glass screen protectors zijn verdeeld in hardheidsschalen van 1 tot 10, die zijn af te lezen aan het cijfertje voor de H. Normaal glas heeft een hardheid van 6H en de meeste glazen screenprotectors hebben een hardheid van 9H. Ze zijn daarmee dus extra sterk en bieden een uitstekende bescherming. Het nadeel van een glas screenprotector is de prijs. Ze zijn namelijk wel wat prijziger dan een screenprotector van folie.

Krasvrij scherm dankzij je screenprotector

Als je een dure smartphone hebt dan is het logisch dat je zo lang mogelijk wil genieten van het haarscherpe beeld. Niets is zo zonde als een scherm vol krassen. Foto’s en filmpjes zien er toch een stuk mooier uit op een krasvrij scherm. Kies daarom voor een screen protector in een variant die voor jou het meest passend is en weeg de voor- en nadelen van een glazen screenprotector en eentje van folie goed tegen elkaar af.

Naast de bescherming van je beeldscherm, zorgt een beschermglas er ook voor dat het scherm niet vies wordt. Stof hecht zich niet aan de screenprotector en vuil veeg je zo weg, zonder hiermee het risico te lopen het scherm te beschadigen. Ook gaat een screenprotector schittering in het scherm tegen, waardoor je altijd optimaal beeld hebt. Zelfs als de screenprotector van glas is, zul je niets meer merken van schittering door de zon.

Met een screenprotector voorkom je:

  • Krassen op het scherm
  • Viezigheid op het scherm
  • Schittering in het scherm

Beste screenprotector voor jouw toestel

Wil je jouw toestel absoluut de beste bescherming bieden? Dan is de glass screenprotector de beste keuze. Deze beschermlaag voorkomt iedere vorm van een krasschade en kan meer tegen een stootje dan een goedkopere beschermfolie. Mocht je over enkele jaren je oude toestel willen inruilen voor een nieuwe, dan levert een onbeschadigd toestel veel meer op, dan een toestel met krassschade. Voor elke telefoon is er een passend, op maat gemaakte glass protector beschikbaar. Dus ook als je op zoek bent naar een screenprotector voor de iPhone 12 of de Samsung Galaxy S20.

Voor alle telefoons een screenprotector op maat

Smartphonehoesjes.nl biedt diverse soorten screenprotectors aan voor alle modellen telefoons. Je ontvangt altijd een screenprotector die precies op je telefoon past. Hierdoor is het met het blote oog bijna niet te zien dat je telefoon beschermd is met een screenprotector. Daarbij laat een beschermglas geen (lijm)resten achter als je deze weer van je telefoon verwijderd.

Bekijk de Stylus pennen
Bekijk de Houders
Bekijk de Selfie sticks

Screenprotector kopen? Beste screenprotectors | Smartphonehoesjes.nl (2024)

FAQs

Wat is de beste soort screenprotector? ›

Gehard glas, ook bekend als tempered glass, staat bovenaan onze lijst als het gaat om optimale bescherming. Deze screenprotectors zijn niet alleen bestand tegen krassen, maar bieden ook weerstand tegen barsten bij vallen.

Wat is beter folie of glas screenprotector? ›

Uit de praktijk blijkt dat een glazen screenprotector de beste optie is. De voornaamste rede is de bescherming die een glazen screenprotector biedt ten opzichte van een plastic exemplaar. Bij een val of stoot beschermt een glazen screen protector wél en een plastic variant aanzienlijk minder.

Is een screenprotector echt nodig? ›

Met een Screen Protector heeft uw telefoon gewoonweg meer bescherming tegen dit soort schade. En daarom raden wij aan om altijd gebruik te maken van een Screen Protector.

Hoeveel kost screenprotector? ›

Wat kost een screenprotector voor mijn product?
EigendomType screenprotectiePrijs
SmartphoneBeschermglas of beschermfolieVanaf 24.99
TabletBeschermglas of beschermfolieVanaf 29.99
Nintendo SwitchBeschermglas of beschermfolieSlechts 24.99
Trendy backprotectorBackprotector smartphone of tabletVanaf 19.99
2 more rows

Wat is een premium screenprotector? ›

Deze screenprotector biedt extra bescherming van het beeldscherm. Dit Premium Tempered Glass is vijf maal sterker in het absorberen van druk op het scherm dan een gewone screenprotector. Voor mensen die hun scherm extra willen beschermen!

Wat is een hydrogel screen protector? ›

Met Hydrogel ClearPlex ( privacy ) maak je in zeer korte tijd een screen of back protector. Het is een techniek waarbij een zelfherstellende folie (nano technologie) met een laag wordt vastgezet. De folie laat niet los en er komen geen luchtbelletjes onder.

Welke soorten screenprotector zijn er? ›

Je kunt kiezen uit een twee verschillende materialen bij je keuze voor een screenprotector. Zo heb je de keuze uit een glazen screenprotector of een kunststof screenprotector. Hieronder lichten we graag toe wat de voor- en nadelen zijn per materiaal.

Wat is een goede screenprotector iPhone? ›

Om je scherm te voorzien van de beste bescherming is de ShieldCase 3D Full Cover screen protector de beste keuze. Deze nummer 1 screen protector voor de iPhone 13 Pro Max is gemaakt uit 9H gekwalificeerd gehard glas en maakt gebruik van zwart extra stevige randen.

Kun je een screenprotector opnieuw plakken? ›

Wij raden het af om een reeds geplaatste protector te verwijderen en opnieuw te plaatsen, aangezien de hechtingseigenschappen na verwijderen zullen verminderen.

Doet Coolblue screenprotector plaatsen? ›

Je plakt hem natuurlijk het liefst zonder luchtbubbels en mooi recht op het scherm. We plakken je screenprotector gratis op je scherm als je ook een telefoonhoesje bij ons koopt.

Waarom matte screenprotector? ›

Als de felle zon op het beeldscherm van je telefoon valt, dan kunnen de lichtreflecties ervoor zorgen dat je het beeldscherm niet meer goed kunt bekijken. Ben je de reflecties ook zo beu? Dan raden we je aan om een antireflecterende matte screenprotector op je telefoon aan te brengen.

Kan er scheur in screenprotector zitten? ›

Als je je smartphone laat vallen of ergens tegenaan stoot, beschermt een screenprotector je scherm tegen schade. Hierdoor kunnen screenprotectors breken, dit geldt vooral voor glazen varianten. Je screenprotector is dan kapot, maar heeft dan wel je scherm beschermd tegen krassen of een barst.

Waar koop je een screenprotector? ›

Bij HEMA heb je ruime keuze uit verschillende screenprotectors. Voor elk model zit er wel een geschikte beschermer tussen. Zo hoeft jouw telefoon niet meer onbeschermd door het leven te gaan. Naast screenprotectors kun je ook voor overige benodigdheden voor je smartphone bij HEMA terecht.

Waarom geen screenprotector? ›

Krassen, breken en deuken in je smartphone

,,Fabrieksfolie beschermt mooi tegen krassen, maar zo'n dun laagje plastic voorkomt geen schade als je telefoon een val maakt.” Een laagje zacht siliconen of gehard glas kan die klap wél opvangen, door te deuken of breken.

Hoe haal je een screenprotector eraf? ›

Tip 1: Gebruik een tandenstoker

Maak de rand los met een tandenstoker door voorzichtig de tandenstoker onder de zijkanten te duwen. Pak een pasje, zoals je pinpas of creditcard en schuif die onder de rand van de screenprotector. Schuif het pasje steeds wat verder onder de screenprotector totdat die helemaal loskomt.

Welke soorten screenprotectors zijn er? ›

Je kunt kiezen uit een twee verschillende materialen bij je keuze voor een screenprotector. Zo heb je de keuze uit een glazen screenprotector of een kunststof screenprotector. Hieronder lichten we graag toe wat de voor- en nadelen zijn per materiaal.

Waarom blauwe screenprotector? ›

Het filter voor blauw licht past het licht van het scherm aan, zodat je ogen zich minder hoeven in te spannen. De functie vermindert de hoeveelheid blauw licht dat door het scherm wordt weergegeven. Het blauwe licht zorgt ervoor dat de productie van melatonine (slaaphormoon) onderdrukt wordt.

Wat is een edge to edge screen protector? ›

Met een edge-to-edge screenprotector wordt het scherm van je iPhone 11 van rand tot rand beschermd.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dong Thiel

Last Updated:

Views: 5739

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dong Thiel

Birthday: 2001-07-14

Address: 2865 Kasha Unions, West Corrinne, AK 05708-1071

Phone: +3512198379449

Job: Design Planner

Hobby: Graffiti, Foreign language learning, Gambling, Metalworking, Rowing, Sculling, Sewing

Introduction: My name is Dong Thiel, I am a brainy, happy, tasty, lively, splendid, talented, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.